Bedrijfshistorie

Bedrijfsprofiel

Optimum draadvonktechniek, opgericht op 1 mei 1996 door Toon Groen (klik hier voor een foto), is een gespecialiseerd bedrijf in kwalitatief hoogwaardig c.q. hoognauwkeurig (high-end) draadvonkwerk.

Toon heeft een weloverwogen keuze gemaakt om alléén te werken, zodat een korte en duidelijke communicatiestructuur resulteert in een heldere wederzijdse afspraak.
Omdat Toon het hele traject van begin tot eind zelf beheerst, kan hij alle opgedane bevindingen direkt terugkoppelen naar het begin. Zodoende kan hij het draadvonkproces tijdens het draadvonken steeds optimaliseren. De naam OPTIMUM draadvonktechniek is daarom dan ook een weloverwogen keuze geweest. Terwijl de opdrachtgever tevreden is over de geleverde kwaliteit, blijft Toon toch nog kritisch zoeken naar optimalisatie.

      Optimum heeft de beschikking over meerdere draadvonkmachines in een moderne en komplete produktieruimte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Produkt t.b.v. de halfgeleiderindustrie

De ruim 35 jaar lange ervaring met draadvonken in het micronbereik t.b.v. de veeleisende halfgeleiderindustrie vormt de basis voor een kwalitatief hoogwaardig product geleverd door Optimum. Daarbij is bewust gekozen voor Zwitserse precisie van het merk Charmilles.

Met de meest geavanceerde hightec-draadvonkmachines nl. Charmilles Robofil 2030SI, Charmilles Robofil 4020.1 SI en AgieCharmilles FI 6050TW wordt een product afgeleverd volgens de maximaal haalbare nauwkeurigheid, zowel qua maat, positie, ruwheid en oppervlaktegesteldheid. Draadvonken geeft de mogelijkheid om de meest complexe vormen uit te snijden.

Naast een kwalitatief hoogwaardig product staat Optimum ook garant voor maximale flexibiliteit en service, met een zeer korte levertijd gekoppeld aan klantvriendelijkheid.
Dit is de basis gebleken voor een jarenlange intensieve samenwerking met diverse vooraanstaande (inter-)nationale opdrachtgevers. Optimale kwaliteit, zeer korte levertijden, zo kort mogelijke communicatielijnen, flexibiliteit en service zijn de sleutelwoorden van Optimum draadvonktechniek te Didam.